Samen leren: Hoe verleid je collega’s om met je mee te doen?

Experimenteren met nieuw gedrag, praktijkonderzoek doen en het delen van ideeën en ervaringen kunnen goede activiteiten zijn om met leervragen aan de slag te gaan. Bij dit type activiteiten heb je anderen nodig. Hoe verleid je collega’s en inwoners om met je mee te doen? Hier vind je concrete tips.

Tips

Tip 1: Zorg voor een gedeeld gevoel van urgentie.

Zoek collega’s en inwoners op met wie je het gevoel van urgentie deelt voor wat jij zou willen aanpakken.

Tip 2: Waar lopen je collega’s warm voor?

Onderzoek waar je collega’s warm voor lopen. Wat willen zij verbeteren en wat willen zij leren? Kunnen jullie wensen combineren en zo samen in beweging komen?

Tip 3: Bedenk het samen!

Enthousiasmeer collega’s en inwoners en stel voor om samen een aanpak te bedenken. Maak geen uitgebreid plan van aanpak, maar zet met elkaar kleine stapjes uit.

Tip 4: Begin alvast en zoek dan collega’s en/of inwoners die willen investeren.

Lukt het niet om collega’s en inwoners met woorden te overtuigen? Ga zelf vast aan de slag en laat je eerste resultaten zien aan collega’s en/of inwoners. Zij raken dan vaak toch nieuwsgierig en betrokken. Zo vorm je een groepje ‘koplopers’.

Tip 5: Maak zichtbaar wat je doet en waarom… en hoe leuk het is.

Deel als koplopers wat jullie doen en bereiken. Maak foto’s, vlogs, video’s, en podcasts. Interview betrokkenen, schrijf blogjes, plaats stukken op intranet, deel successen via sociale media of laat je interviewen voor een lokale krant of -omroep.

Tip 6: De rol van de leidinggevende, werken in de driehoek.

Je leidinggevende kan helpen om collega’s mee te krijgen, bijvoorbeeld door tijd beschikbaar te stellen. Vraag jouw leidinggevende om opdrachtgever te zijn. Samen met andere collega’s kun je dan een enthousiaste driehoek vormen. Hier vind je meer uitleg.