Oogsten wat je leert: Hoe oogst je je leeropbrengsten?

Als je een opleiding of training afrondt, heb je voor je gevoel weer een nieuwe stap in je ontwikkeling gezet. Bij leren in het werk kan de voortgang die je boekt makkelijk onopgemerkt blijven. Maak het daarom zichtbaar.

Manier 1: Logboekje of digitale tijdslijn

Oogst wat je leert met enige regelmaat voor meer zicht op je voortgang, en op wat je nog meer wilt leren. Reserveer iedere week een moment om even terug te kijken. Schrijf de oogst op. Dit kan op papier, maar ook een met een dagboekapp. Je kunt je opgedane inzichten ook verzamelen op een tijdslijn als Tikitoki.

Manier 2: Maak je leeropbrengst zichtbaar

Stel jezelf tussendoor de volgende vragen:

  • Wat was mijn leervraag? Is er reden om die bij te stellen?
  • Wat heb ik tot nu toe al geleerd?
  • Wat kan ik met feedback die ik tot nu toe heb ontvangen?
  • Welke volgende actie pak ik op en wanneer?

Maak de antwoorden zichtbaar: teken een grote cirkel met daarin een kleinere. Schrijf in de binnencirkel wat je al hebt gedaan en in de buitencirkel wat je nog wilt doen. Beschrijf alles wat er in je opkomt als je terugkijkt op de afgelopen periode.

Manier 3: Maak je opbrengst concreet

Kijk of je iets concreets kunt maken als opbrengst van je leerroute: een top 10 met tips voor jezelf en/of collega’s, een korte beschrijving van een methodiek die je op het spoor bent gekomen, een lunchbijeenkomst waarin je aan collega’s vertelt wat je hebt geleerd. Dit kan heel motiverend werken!

Tip

Laat je door een collega bevragen of bespreek de opbrengst met een collega en bedenk samen wat een goede volgende stap zou zijn. Deze oogstmethode leent zich heel goed voor een teamactiviteit.